Természetes gyógyító füvek kismamák részére

Természetes gyógyító füvek kismamák részére

Egy betegség sohasem jön jókor, ám az őszi-téli szezonokban majdnem minden közösségbe járó ember átesik valamilyen megfázáson vagy influenzán. Terhesség során a kismamák védekező képessége gyengül, hiszen a szervezet minden erejével a magzat egészségét szolgálja. Mit tehet mégis, akit a megfázás terhesség alatt ér?

Érthető okokból célszerű minimálisra csökkenteni a gyógyszerek használatát. Antibiotikumokat például csak indokolt esetekben szabad szedni, de nem árt vigyázni egyéb gyógyszerek alkalmazásával sem.

Szerencsére a természet minden esetre kínál megoldást, csak ismerni kell azokat. Az ágynyugalom mellett bőséges folyadékfogyasztás ajánlott. A gyógynövények közül pedig a kislevelű hárs, lándzsás útifű és borsmenta összetételű teakeverék javallott. A teafű forrázatot 15 percig kell lefedve hagyni, majd miután leszűrtük és kellemes hőmérsékletűre hűlt, étkezések előtt meginni. Immunerősítésre és betegségek megelőzésre érdemes rendszeresen bodza és citromfű tartalmú teákat fogyasztani.

Share