Reuma fiatalabb korban is?

Reuma fiatalabb korban is?

A reuma jellemzően idős korban okoz panaszokat, de az ülő életmód, vagy éppen egy ízület repetitív fizikai terhelése már fiatalabb korban is okozhat ilyen gyulladásos betegséget. Emiatt a földön minden hetedik személy érintett.  A reumás személy fájdalmat és merevséget érez az ízületekben és az izmokban, jellemzően, a háton vagy a nyakban. 

Hogyan tudjuk megelőzni vagy minimalizálni ezt a problémát? Mindenképpen az életmódunkkal! Legfontosabb a rendszeres testmozgás ami kíméli az ízületeket, ilyen pl. az úszás, séta, pilates és jóga. A gyógyfürdők is csodát tudnak tenni az ilyen panaszok ellen, valamint fontos az érintett ízület pihentetése. Táplálkozásunkban ügyeljünk a mérsékelt állati fehérje bevitelre, és részesítsük előnyben a halakat, a jótékony omega-3 zsírsavak miatt.

A gyógynövényes teák jó szívvel ajánlottak, pl. a kamilla, a mezei zsurló és a réti legyezőfű teája. Ezt érdemes kiegészíteni mézzel és fahéjjal, amik szintén kedvező hatással bírnak reuma esetén. A CBD olaj reuma ellen szintén bevált kezelési mód gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatása révén.

Share