Rengeteg depressziós ember van hazánkban

Rengeteg depressziós ember van hazánkban

Manapság a depresszió sajnos népbetegségnek számít, azonban a gyógyszeres kezelésen kívül még számtalan megoldás létezhet ellene.

A depresszió, hivatalosan súlyos depressziós zavar, amit több mint két hétig is eltarthat. Folyamatos lehangoltság, amely önbizalomhiánnyal párosul. Ok nélküli fájdalom megélése és a betegség előtti örömet nyújtó tevékenységek iránti érdektelenség jellemzi a beteget, amely önbizalomhiánnyal párosul. Míg néhányan periódusokban élik meg ezeket a tüneteket, amelyek között akár évek is eltelhetnek, addig mások folyamatosan.

Magyarország vezető pozícióban van a regisztrált depresszióban szenvedő emberek számában, sajnos. Sokan nincsenek is tisztában azzal, hogy ezzel a betegséggel küzdenek. Nagyon nehéz diagnosztizálni, hiszen ezt az emberek általában „takargatják”, mert szégyellik. Pedig erről pont, hogy beszélni kellene. Ilyenkor nem csak a saját életminőségüket rontják, hanem a szeretteikét is, ha nem engedik, hogy segítsenek rajtuk. Az orbáncfű depresszió ellen jó megoldás lehet. 

Share