Mire jó a citromfű olaj?

Mire jó a citromfű olaj?

Azt már rég tudjuk, hogy az illóolajok nem csupán arra jók, hogy kellemesebbé, otthonosabbá és komfortosabbá tegyék az otthonunkat, hanem arra is, hogy különböző problémákat, esetleg betegségeket orvosoljunk a segítségükkel.

Nyugtató és feszültségoldó hatásával a citromfű illóolaj az aromaterápia egyik gyöngyszeme. Belélegzése csökkenti a belső feszültséget, ezért jó hatással van a szívpanaszokra, és az idegi alapú gyomorbántalmakra is. Erős, friss, citromos illata otthonod légtereinek frissítésére is ideális. Felvidít, élénkít és energizál, ugyanakkor kimerültség, idegi megterhelés és stressz esetén nyugtató hatással is bír. Az olaj javítja a vérkeringést, így enyhíti az izomgörcsöket, ficamokat, fájdalmakat és görcsöket. Alkalmazzunk helyileg egy kis hígított citromfű olajat a testünkre, vagy készítsünk saját lábfürdőt az olajjal.

A citromfű elősegíti a tápanyagok felszívódását a szervezetben, így erősíti az immunrendszert. Ez végső soron megvédi a szervezetet a betegségektől, és hosszú ideig megfelelő működést biztosít.

Share