A pandémia után komoly munkaerőhiány elé néz a turisztikai szektor

A pandémia után komoly munkaerőhiány elé néz a turisztikai szektor

Miközben a világjárvány következtében gyakorlatilag megállt a turizmus, a járvány mérséklődésével újranyitó hotelek és vendéglátóhelyek hirtelen komoly munkaerőhiánnyal találják szembe magukat.

A szakemberhiány egyre nagyobb méreteket ölt az egész gazdaságban, és nem jelent kivételt a magyar turizmus sem. Ez igen nagy problémát jelent, hiszen az utazási igény visszatérésével a megnövekedett keresletet nehéz lesz megfelelő mennyiségű munkaerő nélkül kiszolgálni.

Szerencsére azért továbbra is maradtak jó szakemberek a szektorban. Zsuffa Ákos a Zsályaliget Élménypark megálmodója fontosnak tartja a hazai turizmus színvonalas fejlesztését. Elkötelezetten vallja, hogy a szektorban szükség van komoly fejlesztésekre, hogy még inkább kihasználjuk hazánk turisztikai vonzerejét. Azt hangsúlyozza, hogy minőségi turisztikai kínálatot kell létrehozni, fejleszteni kell a már meglévő vonzerőket vagy akár teljesen újakat létrehozni, amelyek még több vendéget szólítanak meg. A fejlesztések pedig hozzájárulhatnak a régió fellendüléséhez, amelyben megvalósul. Zsuffa Ákos többféle projektben is érdekelt, és szakértelmével komoly beruházások valósultak meg.

Share