Kalandos kétnapos túra a Pilisben

Kalandos kétnapos túra a Pilisben

A Pilisben túrázni télen is nagyszerű, mert a táj így is gyönyörű és februárban már hosszabbak is a nappalok, így nem kell attól tartanunk, hogy ránk sötétedik. Hétvégén el is látogattunk a Rám-szakadékba, ami régóta kedvelt célpontja a családi-baráti túráinknak. Dömösről indultunk, odáig külön-külön autóval mentünk, és találkozott a 3 család a nagy parkolóban. 

A vadregényes szurdokban haladtunk egészen Dobogó-kőig, ott pihent meg a társaság. Mivel minden felszerelést hoztunk magunkkal, megbeszéltük, hogy idén kétnapos lesz a kirándulás, és megalszunk a hegyen. Erre a különleges adottságai miatt választottuk a Dobogókő jurta szállás lehetőségek közül a Kincsszállást, mert már jókat olvastunk róla. 

Szuper érzés volt a friss levegő és a túra után megmártózni a dézsafürdőben, majd lazítani a közös területeken. Este a közeli étteremben ettünk egy fenségeset, hogy kerek legyen a nap. Jól is aludtunk mindannyian! Másnap indultunk csak vissza Dömösre, de most a Prédikálószék felé vettük az irányt, és a Vadálló-kövek hegyeiről megcsodálhattuk a kilátást a Dunára és Dobogókőre.

Share