Hogyan mérhető a beválás egy munkahelyen?

Hogyan mérhető a beválás egy munkahelyen?

Az új munkatársak beválása azért nagyon fontos, mert a cégeknek jelentős idő, pénz és erőforrás ráfordítással jár a toborzás, és nagyon hátrányos, ha az újonnan felvett és betanított munkavállaló még a próbaideje alatt felmond és elmegy a cégtől, amivel az összes, toborzásába és képzésébe fektetett energia kárba vész.

Ezért olyan fontos, hogy megtaláljuk a helyes módszert, hogyan mérjük a beválást a munkahelyen, és még a toborzás során minél nagyobb eséllyel tudjuk előre jelezni a leendő munkavállaló beválási esélyeit, és azokat a jelölteket vegyük fel, akik a legnagyobb eséllyel fognak hosszú távon is a cégben maradni és megfelelően betölteni a munkakört. 

A beválás attól függ, hogy az adott jelölt készségei, képességei mennyire illeszkednek az adott munkakörhöz, azaz a munkavállaló hosszú távú szellemi és fizikai károsodás nélkül el tudja-e látni a feladatát. Ahhoz, hogy ezt előre tudjuk jelezni, szükség van arra, hogy pontosan ismerjük, hogy az adott munkakörben, amelyre az ideális jelöltet keressük, milyen kompetenciák, képességek és készségek szükségesek.

Share