Miért szükséges a szervezetfejlesztés?

Miért szükséges a szervezetfejlesztés?

A szervezetfejlesztés tanácsadás egyik legfontosabb alappillére, hogy a már működő szervezet fundamentumát a vezetői körrel közösen átvizsgálják, majd pedig összeállítják a stratégiai tervet.

A hatékony szervezeti munkának szüksége van arra, hogy a meglévő kapcsolatok jó formában és a megfelelő időben integrálódjanak egy cégen belüli projektben vagy magában a vállalati működés folyamatában. A szervezetfejlesztés része a stratégiai és üzleti tervezés, a vezetői- és menedzsment tanácsadás, illetve fejlesztés, továbbá a szervezeti struktúra és tevékenységek és folyamatok optimalizálása. A globalizáció idején elengedhetetlen követelmény, hogy a multikulturális szervezetek, jellegükből fakadóan és igényeiknek megfelelően, meghatározott és cégre jellemző szervezeti kultúrát hozzanak létre.

Képzés alatt egy olyan megtervezett folyamatot értünk, amelynek során az egyén attitűdje, ismeretei, készségei vagy viselkedése módosul annak érdekében, hogy meghatározott tevékenységben a teljesítmény javuljon.

Share