12 éves fiú szerzett hatalmas vagyont digitális műalkotásaival

12 éves fiú szerzett hatalmas vagyont digitális műalkotásaival

Manapság egyre szélesebb körben kezd elterjedni az NFT, vagyis a non-fungible token, ami a digitális alkotásokhoz tartozó tulajdonjog.

Ha valaki nincs otthon a kriptovaluták világában, akkor egy kicsit nehéz lehet elképzelni, hogy mégis hogyan lehet digitális pénzt kapni egy digitális alkotásért, azonban ez kezd egyre elterjedtebb lenni, pontosan azért, hogy megakadályozzák a digitális művek másolását, illetve hamisítását. Így történhetett, hogy mesés vagyonra tett szert bálnás képeivel egy kisfiú, aki egészen kicsi kora óta foglalkozik programozással, amibe édesapja biztatására kezdett bele. A kódírás mellett viszont a gépi rajzolás is érdekelte Ahmedet, aki először Minecraft-témájú képeket generált egy programmal, majd emojikhoz hasonló bálnákat kezdett alkotni, szintén digitális technikával. A bálnák színes képek előtt jelennek meg, és mindegyik rendelkezik valamilyen egyedi kiegészítővel.

A bálnás NFT-kért cserébe Ethereumot, egy kriptopénz fajtát kapott a fiú, a digitális pénzt egy erre szolgáló, biztonságos (online) pénztárcában tárolják.

Share