Hogy gördülékenyen induljon az interjú

Hogy gördülékenyen induljon az interjú

Mindenki tisztában van azzal, hogy mennyire fontos az első személyes benyomás, ezért most pár tippet osztok meg arról, hogyan is viselkedjünk az állásinterjún. Mivel a cél az, hogy pozitív képet építsünk fel magunkról, már az érkezéskor profinak és magabiztosnak kell hatnunk. Ehhez elsődleges, hogy megfelelő időben érkezzünk, mert nagyon kellemetlen, ha túl korán, vagy esetleg késve állítunk be és ezzel zavarjuk az interjúztató napi munkáját.

Emellett amint bevezetnek minket, figyeljünk a szemkontaktusra és a magabiztos kézfogásra bemutatkozáskor, illetve, hogy érthetően mondjuk el a nevünket. Nem ritka, hogy a jelölt ezeket elmulasztja, annyira zavarban van a helyzettől. Ideális esetben még a másik fél nevét is megjegyezzük, és a beszélgetéskor használjuk is őt megszólítva.

Több helyen egy tesztképpen megkérdezik, hogy milyen innivalót hozhatnak, majd figyelik, hogy hogyan fogyasztja el az interjúalany, és mit kezd az interjú végén az üres poharával. Kerüljük a kapkodást, és a beszélgetés végén lehetőleg vigyük ki magunkkal, vagy legalábbis kérdezzük meg, hová tehetjük a poharat.

Share