Átgondolt tervekkel az élhetőbb településekért

Átgondolt tervekkel az élhetőbb településekért

Mindenki szeretne élhető, fejlődő községben, városban élni, azonban mindezeket megvalósítani nem mindig könnyű egy önkormányzat számára. Ahhoz, hogy egy település vonzó legyen az ott élők számára, fontos biztosítani a folyamatos fejlődést, amelynek alapja az integrált településfejlesztési stratégia (its). A stratégia alapján hazánk egyik meghatározó városfejlesztési szakmai csapata, a Városfejlesztés Zrt. munkatársai elkészítik a településrendezési terveket. A tervezés során fontos, hogy fenntarthatósági szempontokat is figyelembe vegyenek.

A településrendezési tervek elkészítése során figyelembe kell venni a társadalmi, gazdasági és környezeti szempontokat is, így biztosítva a településen élők számára az élhető környezetet, amivel sikerülhet megtartani a településen élő lakosságot és elkerülni például az elvándorlást, az elnéptelenedést.

A sikeres megvalósításra egyre több példát láthatunk hazánkban. Például Nagykanizsa fejlesztése is a jó példák közé sorolható. A város fejlesztése összhangban van a Zala megyei fejlesztési koncepcióval is, így összességében egy átgondolt, rendszerszintű fejlesztésre láthatunk egy követendő példát a városban.

Share