A településfejlesztés helyes magyar gyakorlata

A településfejlesztés helyes magyar gyakorlata

Az urbanizáció régóta jelen van az emberek életében. Már az ókori görögök is poliszokat, másnéven városállamokat hoztak létre, de megemlíthetjük a még régebbi, híres Babilont is, mint óriási világvárost. A települések szervezésével és fejlesztésével tehát régóta foglalkozunk. A különböző koroknak mind megvoltak a maga szempontrendszerei és struktúrái, nincs ez másként a 21. században sem.

Dr. Bajnai László a Városfejlesztés Zrt. vezérigazgatója és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tudományos főmunkatársa komoly kutatási múlttal és gyakorlati tapasztalatokkal rendelkezik a kérdésben. Tudását számos tanulmány és könyv formájában is közre adta. A Városfejlesztés Zrt. vezetőivel együtt elméleti és gyakorlati tudásukat gyarapítva és megosztva igyekeznek tenni a legjobb hazai településfejlesztési módszertan megismertetéséért.

Az állami képzések tudományos támogatása mellett önkormányzatok és városvezetések részére nyújtanak hozzáértő és helyes szakmai alapokon nyugvó támogatást stratégiai és operatív szintű terület- és településfejlesztési képességek fejlesztésében.

Share