Vers és próza fiataloktól mindenkinek

Vers és próza fiataloktól mindenkinek

A kortárs irodalom szerencsére él és virul. Az olvasóval egy korban élő szerzők mindig aktuális témákat járnak körül és friss attitűdöt képviselnek. A versek vagy regények legtöbbször húsbavágó problémákkal és a változó világ nehézségeivel foglalkoznak. A Scolar Kiadó indulása óta nagy hangsúlyt fektet a feltörekvő fiatal szerzők támogatására.

Borda Réka Dorina, szegedi születésű kortárs költő igen hamar rátalát a saját, művészi életútjára. Először az ELTE francia szakán, majd a MOME design- és művészetelmélet szakán szerzett diplomát. Irodalmi pályáját 2010-ben kezdte a Műút Szöveggyárban. A Scolar Kiadó gondozásában eddig két önálló kötete jelent meg, a Hoax (2017) és az Égig érő csalán (2022). Előbbi verses kötet, utóbbi regény formájában elkészült mű.

Az Égig érő csalán történettöredékekből épül fel, melyben a szerző gyerekkorából hozott mindennapjai elevenednek meg. Az emberek közötti csend, a beszélgetés hiánya és az ebből eredő traumák érzésének saját szemszögéből való felidézése.

Share