Elon Musknak hála jöhet el a robotok inváziója

Elon Musknak hála jöhet el a robotok inváziója

Nem telhet úgy hír, hogy ne jelenne meg valamilyen érdekes, izgalmas vagy éppen kissé őrületes hír Elon Muskról. Bár mostanában a Twitterrel kapcsolatos véleménye, majd vásárlási szándéka, végül pedig vásárlása miatt gyűltek körülötte a pletykák, azonban most más miatt vált érdekessé a milliárdos. Ugyanis ezúttal robotokkal árasztja el a világot Elon Musk.

A milliárdos szerint a cég robotikai üzletága többet ér majd, mint az, ami autógyártással foglalkozik, bár reméli, hogy előbb-utóbb valódi önvezető autót is sikerül bemutatniuk. Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója pedig eközben bemutatta régóta emlegetett humanoid robotját, az Optimust.

A milliárdos szerint a jelenlegi humanoid robotoknak „nincs agyuk”, nincs meg bennük az intelligencia ahhoz, hogy egyedül tájékozódjanak a világban, ráadásul nagyon drágák, és kis mennyiségben készülnek. Ezzel szemben az Optimus egy „rendkívül jó képességű robot” lesz, amelyet több millió példányban fognak gyártani, és várhatóan sokkal kevesebbe fog kerülni, mint egy autó.

Share