Milyen céljai vannak az integrált településfejlesztési stratégiának?

Milyen céljai vannak az integrált településfejlesztési stratégiának?

Az integrált településfejlesztési stratégia (ITFS) olyan tervezési és irányítási eszköz, amelyet a városok és települések használnak a fenntartható fejlődés eléréséhez. De pontosan milyen célokat határoz meg az ITFS, és miért fontos ezeket szem előtt tartani? 

Az ITFS elősegíti a gazdasági növekedést és a vállalkozások fejlődését a városban. Ennek része lehet a munkahelyteremtés, a beruházások előmozdítása, és a helyi vállalkozások támogatása. Az ITFS célja, hogy a város gazdasága versenyképes legyen a globális piacon.

A fenntarthatóság egyik kulcsfontosságú aspektusa az ITFS-ben az ökológiai fenntarthatóság. Ez magában foglalja a környezetvédelmi célokat, mint például a légszennyezés csökkentését, a megújuló energiaforrások használatát és a zöld területek megőrzését.

Az ITFS nemcsak a vállalkozásokra és a környezetre összpontosít, hanem a lakosság életminőségének javítására is. A városok célja lehet a jobb oktatás, egészségügyi ellátás, kulturális lehetőségek és a lakhatás javítása.

Az ITFS része lehet az infrastruktúra fejlesztése, ideértve az utakat, az energiaellátást, a víz- és szennyvízhálózatot, valamint a közösségi közlekedési rendszereket. A jó infrastruktúra nélkülözhetetlen a város gazdasági és társadalmi fejlődéséhez.

Share