Microsoft szolgáltatói licencszerződés (SPLA)

Microsoft szolgáltatói licencszerződés (SPLA)

A Microsoft szolgáltatói licencszerződés (SPLA) azoknak a szolgáltatóknak, üzemeltetőknek és szoftvergyártóknak szól, akik a legfrissebb Microsoft szoftvertermékekkel kívánnak magas szintű szolgáltatást nyújtani ügyfeleik számára. Havidíjas, jelentés/használat alapú elszámolás, rendkívül kedvező árú licensz konstrukció és folyamatos szoftverkövetés.

Tartalmazza a Windows Server-t, amely összeköti a földi környezeteket az Azure szolgáltatásokkal, így maximalizálhatod meglévő beruházásaidat a hibrid megoldások lehetővé tételével. Tartalmazza továbbá az Exchange szervert, Office csomagot és SQL szervert is.

Azért előnyös a partnerek számára, mert nincs szükség szoftver beruházásra és addig nem kell licensz díjat sem fizetni a telepített szoftverek után, amíg nincs szolgáltatás. E mellett egy másik előny, hogy a Microsoft szoftverekkel együtt eladható a szaktudás, tapasztalat, esetleg egyéb termékek hosztolása is. Az elszámolás utólag, havi díjas formában történik, emiatt az SPLA szolgáltatás akár önfinanszírozó is lehet.

Share