Irány külföld Erasmus+ programmal!

Irány külföld Erasmus+ programmal!

Egyre több diák szeretne külföldön tanulni, ami nem csak bátorság és kalandvágy, hanem sokszor bizony anyagi kérdés is. Nagyon szerencsés, ha valaki tud élni a lehetőséggel, mert a külföldön szerzett tapasztalat és a kialakított kapcsolatrendszer későbbi munkánk során nagy hasznunkra válhat.

Ha megvan az elszántság és a bátorság a külföldre költözéshez, de anyagi okból problémás ennek a célnak a megvalósítása, akkor érdemes megpályázni egy ösztöndíjat, hogy elháruljanak az akadályok. Az Erasmus plus program által kínált ösztöndíj remek lehetőség a külföldön tanulni vágyóknak. Sokan tanulás mellett dolgozni is tudnak, így kiegészíthetik az ösztöndíjukat. Azzal pedig, hogy egy külföldi országban szerezhetnek munkatapasztalatot, megalapozhatják későbbi itthoni karrierjüket is. 

A külföldi munka nem csak az önéletrajzban mutat jól, hanem valódi értékkel bír az itthoni elhelyezkedés szempontjából, hiszen a rátermettséget, szorgalmat igazolja egy munkáltató számára. Nem is beszélve arról, hogy egy külföldi környezetben olyan soft skilleket is szerezhet egy diák, ami a szakmai tudása mellett nagy hasznára lesz.

Share