Határon túli munkavállalók töltik be az űrt

Határon túli munkavállalók töltik be az űrt

Az égető munkaerőhiány jellemzően a mezőgazdaságban és a termelő iparban jelentkezik, ahonnan a külföldre vándorlás elszívta a legjobb dolgozókat. Az EU csatlakozásnak és a schengeni határoknak hála, aki tehette és beszélt nyelveket, kiköltözött dolgozni Angliába, Németországba és Ausztriába. Habár ott a megélhetés költségei is jóval magasabbak mint hazánkban, mégis jórészt megéri nekik kint dolgozni, európai bérszínvonalon.

A magyar vállalatok ennél fogva nyitottak a külföldi munkaerő irányába, hiszen a szomszédos országokból még megéri átjönni Magyarországra dolgozni. Ezért lehetséges, hogy olyan toborzásra szakosodott HR közvetítő cégek is vannak a piacon, akik kimondottan a külföldi munkavállalókat célozzák meg.

Az erdélyi munkaerő toborzás specialistája a Jobtain Kft., akik korábbi erdélyi üzleti tapasztalatukat kihasználva felismerték ezt az igényt, és több helyi irodát is nyitottak a munkaerő közvetítés zökkenőmentes megvalósítása érdekében. Így direktben tudják megszólítani a helyi munkavállalókat, elvégezni az előszűrést és intézni a szükséges papírmunkát.

Share