Hármas hatás a testsúly optimalizálására

Hármas hatás a testsúly optimalizálására

A túlsúly egyre több gondot okoz a fejlett társadalmakban, ahol elterjedt a mozgásszegény életmód, a feldolgozott táplálékok fogyasztása, a sok zsír és szénhidrátbevitel. Ez nemcsak esztétikai probléma, hanem az egészségre is negatívan hat, mert a cukorbetegség, szív- és érrendszeri betegség kockázatát növeli.

Statisztikák szerint a magyarok 58% -a túlsúlyos, a férfiak körében ez az arány 65 %. Kiszámításához a testtömegindexet (BMI) veszik alapul, amely a testsúly és a testmagasság négyzetének hányadosa. 25-nél magasabb érték esetén túlsúlyról, 30 feletti érték felett pedig elhízásról van szó.

Legtöbbször az anyagcsere nem megfelelő működése áll a hátterében, ezért nagyon nehéz divatos diétákkal visszanyerni az optimális alakot. Viszont a CBD olaj elhízásra egy jó kezelési módszer lehet, mivel sejtszinten befolyásolja és optimalizálja az anyagcserét, segít normalizálni az inzulinszintet, és csökkenti az étvágyat. Ez egy verhetetlen kombináció, amit a fogyásra vágyóknak érdemes kipróbálniuk!

Share