Ha nehezen találsz állást

Ha nehezen találsz állást

Ha úgy keresünk munkát, hogy már nincs meg az előző állásunk, vagy éppen teljesen kezdőként jelenünk meg a munkaerőpiacon, elég hamar utol tudnak érni bennünket az álláskeresés nehézségei.

A sikertelenség érzése hamar megjelenhet, ha többször előfordul, hogy nem kapunk választ a pályázatunkra, vagy éppen elutasító választ küldenek. Sajnos ilyenkor legtöbbször nem is tudjuk meg pontosan, hogy mi az oka az elutasításnak. Ezt követi a romló önértékelés, hiszen úgy érezhetjük, hogy nem vagyunk elég jók az adott pozíciókra, vagy a szakmánkban ahol állást keresünk.

Ilyen esetekben fontos, hogy kibeszéljük a problémákat és szorongásunkat támogató családtagokkal, megbízható barátokkal. Hasznos tanácsokat is adhatnak, mi több, ajánlhatnak olyan munkahelyeket, amikre korábban nem gondoltunk. A személyes ajánlás a legerősebb támogatás egy új munkahelyre bekerüléshez. Ezenkívül a jó alapot kell biztosítanunk pályázatainkhoz egy profi önéletrajzzal, kimagasló szakmai közösségi médiás profillal. Ezek tükrözzék valós erősségeinket, és adjanak meggyőző támpontot a HR szakértőknek a tudásunkat, tapasztalatainkat illetően.

Share