Betegség terhesség alatt

Betegség terhesség alatt

Amit a kismamák a leginkább próbálnak elkerülni a terhességük alatt, az többnyire az, hogy megbetegedjenek. Azonban ez nem egyszerű, különösen nem az őszi-téli szezonban, amikor gyakorlatilag bárhol és bármikor össze lehet szedni valamilyen betegséget.

Például a hurutos köhögés terhesség alatt nagy problémát okozhat. Ebben az időszakban nagyon érzékenyek a kismamák, hiszen a kis picurka miatt a szervezetük legyengíti magát, hogy megóvja az immunrendszertől. Így sokkal fogékonyabbak a kórokozókra, amik problémát okozhatnak. Természetesen a szoptatás ideje alatt sincs ez másképp. Ilyenkor a tejtermelés miatt a szervezet minden energiáját arra áldozza fel, hogy táplálja a csöppséget. A saját szervezetünk saját magától vonja el a létfontosságú ásványi anyagokat, vitaminokat és tápanyagot, hogy megfelelően ellássa a babát. A nátha lehet vírus, illetve baktérium okozta fertőzés eredetű, amikor az arc- és koponyaüreg van tele váladékkal és még nem jutott le a torokba a fertőzés.

Amikor már a fertőzés és a gyulladás tovább halad a garat, torok irányába és váladék termelés is van, akkor légcsőhurut alakul ki.

Share