Az ideális állás nyomában…

Az ideális állás nyomában…

Nemrég újra álláskereső lettem, és érdekes benyomásokat szereztem a hazai álláspiacról, a hirdetésekről. Vannak kifejezetten pozitív tapasztalataim is, de akadnak sajnos negatív élmények is.

Közép és nagyvállalatoknál is találkoztam olyan álláshirdetésekkel, ahol nagyon sablonosan volt megfogalmazva, hogy milyen feladatokra keresnek embert, azonban nem sok konkrétum volt benne. Sajnos egy kevésbé konkrét állásra nem biztos, hogy jelentkezem, mert nem világos, hogy mi is lenne a faladat. Vannak olyan álláshirdetések is, ahol pedig rengeteg elvárást felsoroltak, szerintem már irreálisan sokat is, ami viszont elrémiszt a jelentkezéstől. A másik oldalról, hogy mit nyújtanak, miért épp ott a legjobb dolgozni, azonban kevés szó esett. Nem volt egyensúly a kereslet és kínálat oldalon, az volt a benyomásom.

Vannak olyan helyzetek is, ahol nem volt megemlítve, hogy lehetne flexibilisen, vagy hibrid munkavégzésben gondolkozni, pedig ez manapság nagyon fontos a legtöbb álláskeresőnek. Én is azokat a pozíciókat részesítem előnyben, ahol heti 2 nap home office lehetőséget biztosítanak. Ezt fontos belefogalmazni a hirdetésbe, nagy előny, én ilyen állásokat pályáztam meg.

Share