6 dolog, amit lehet, hogy nem tudtál az operátori munkáról

6 dolog, amit lehet, hogy nem tudtál az operátori munkáról

Pályakezdők számára nagy fejtörést okozhat, hogy vajon hol is érdemes elkezdeni, mibe vágjanak bele, ami hosszú távon nem zsákutca, tartogat fejlődési lehetőséget, kihívást, szakmai továbblépési lehetőséget.

Felmerülhet például egy operátori állás, amelynek belépési korlátja alacsony, viszont ha elég rátermett vagy, tovább tudsz innen lépni. Sokféle munkakört neveznek operátornak. Ma leginkább a gyártósoron használt gépek kezelőit, illetve a gyártósor mellett betanított munkát végző dolgozókat hívják így. Valójában nincs egységes álláspont, pontosan milyen feladatkört betöltő dolgozót lehet operátornak nevezni, így vállalatonként más és más jelentéssel bír az operátor szó.

Mint minden szakmának, ennek is vannak előnyei és hátrányai, érdemes megismerni valamennyit, így felelősséggel tudunk dönteni, hogy nekünk való-e. Az operátor feladatairól, a munkakör előnyeiről és hátrányairól a Jobtain, Magyarország egyik legnagyobb munkaerő-kölcsönző cégének blog oldalán találsz részletes információkat.

Share