Őrizzük meg keringési rendszerünk egészségét

Őrizzük meg keringési rendszerünk egészségét

Sajnos a mozgásszegény, ülő életmód, a nem megfelelő táplálkozás, a stressz és a környezeti ártalmak következtében ma már népbetegségnek számítanak a keringési rendszer rendellenességei.

Érdemes azonban tudni, hogy a megelőzésért mi magunk is sokat tehetünk. Akik a megelőzés természetes módját választják, azoknak jó hír lehet, hogy a keringési rendszer egészségének megőrzése gyógynövényekkel is lehetséges.

A tünetek jelentkezésekor háromféle gyógynövény is rendelkezésünkre áll, amely segít a szív és érrendszeri problémák kezelésében. A gyógyászatban az egybibés galagonyát és a cseregalagonyát alkalmazzák, amelyeket a népi gyógyászatban szívgyógyszerként tartanak számon. A virágzó hajtásvég flavonoidokat tartalmaz, amelyek nagy része C-glikozid, valamint jelentős mennyiségű procianidint, amely hatóanyagok növelik a szívizom összehúzódásának erejét, csökkentik a szív ingerlékenységét, fokozzák a vérkeringést, csökkentik a vérnyomást. A felsoroltak mellett pedig még az erek állapotát is javítják.

Share