Mit jelent az integrált településfejlesztési stratégia?

Mit jelent az integrált településfejlesztési stratégia?

Az integrált településfejlesztési stratégia (ITS) készítése és az integrált városfejlesztési stratégia megalkotásakor az önkormányzatok középtávra – mintegy 7-8 évre – vetítik előre a települések városfejlesztési tevékenységeit. A Városfejlesztés Zrt. szakmai szempontból meghatározó jelentőségű szerepet vállalt az integrált településfejlesztési stratégiák (korábbi nevén integrált városfejlesztési stratégiák) 2007-ben történt magyarországi bevezetésében.

Hasonlóan meghatározó szerepe volt a Városfejlesztés Zrt. -nek valamint vezetőinek abban a másfél évtizedes előkészítő folyamatban, amelynek eredményeképpen a városfejlesztésben olyan sikerek születtek, melyhez hasonlókat az Európai Unióba hazánkkal egyidőben belépett országok nem tudnak felmutatni. 

Az ITS megalkotása során figyelembe veszik a fenntarthatóságot, és a városok növekvő népessége miatt felmerülő problémákra próbálnak választ kínálni, mint például a közlekedés vagy a légszennyezés. 

Az integrált településfejlesztési stratégia készítésében és a városfejlesztésben a Városfejlesztés Zrt. több, mint két évtizedes szakmai tapasztalattal rendelkezik. 

Share