Miért választanak a legtöbben szekcionált garázskaput?

Miért választanak a legtöbben szekcionált garázskaput?

Nagyon előnyös, ha az autónk fűtött, de legalább fedett helyen tud parkolni. Minden ingatlanhoz épül garázs, ahol ez megoldható, hiszen a köztéren parkolás több szempontól is aggályos lehet. A garázskapuk nagyon nagy felületet foglalnak el az ingatlanon így a praktikus használat mellett a kinézet is sokat számíthat a kiválasztásánál.

Három fő garázskapu típust különböztetünk meg. A legrégibb és legolcsóbb az úgynevezett billenős fajta. Hátránya, hogy nagy helyet foglal el, működtetése kissé nehézkes. Nem túl elterjedtek a redőnykapuk sem, melyek hasonlóan az ablakokra való termékekhez, keskeny lamellákból állnak és feltekerhetők.

A legnépszerűbb típus a szekcionált garázskapu, mely vastagabb lamellás szerkezettel rendelkezik. Rendkívül helytakarékos, motorral működtethető és több extra tulajdonsággal is bír. A szigetelt panelekkel energiamegtakarítás érhető el és megfelelő beépítéssel kiküszöbölhető a hőhíd képződés és a páralecsapódás. Nagyon sokféle színben kaphatók és mind az európai szabványoknak megfelelő biztonsági rugóvédelemmel vannak ellátva.

Share