Lehetséges a depresszió kezelése természetes módon?

Lehetséges a depresszió kezelése természetes módon?

A depresszió egy összetett folyamat, amely az egész szervezetre hatással van. Általában folyamatos lehangoltság jellemzi, amely önbizalomhiánnyal párosul. Ok nélküli fájdalom megélése és a betegség előtti örömet nyújtó tevékenységek iránti érdektelenség jellemzi a beteget. Míg néhányan periódusokban élik meg ezeket a tüneteket, amelyek között akár évek is eltelhetnek, addig mások folyamatosan.

Enyhébb depresszió kezelése természetes módon is lehetséges. A gyógynövények között a leghatásosabb antidepresszáns a közönséges orbáncfű. A virágok hatóanyagai: hipericin, flavonoidok, floroglucinszármazékok, cseranyag, kolin, nikotinsav, színanyag. A flavonoidok az említettek mellett májvédő és gyulladáscsökkentő hatással bírnak. Valamint a hipericin gátolja az influenza, herpesz és a HIV vírus szaporodását is.

Belsőleg teaként, vagy készítmények formájában enyhe depresszió, nyugtalanság, fejfájás, migrén, időskori feledékenység, menstruációs fájdalmak, emésztőszervi és változáskori panaszok enyhítésére alkalmazható.

Share