Gyakran váltanak a magyar munkavállalók

Gyakran váltanak a magyar munkavállalók

A statisztikák szerint a magyar munkavállalók, főleg a fizikai munkások nem félnek a váltástól, könnyen vándorolnak egyik cégtől a másikhoz a magasabb fizetés vagy a kedvezőbb munkakörnyezet reményében.

A magas fluktuáció azonban nem előnyös a cégeknek, hiszen a toborzás mellett a betanítás is sok időt és pénzt emészt fel. Ha mindezt rendszeresen, újra és újra kell végezni, az semmi esetre sem jó a vállalatnak. Ezért egyre inkább előtérbe kerül a munkaerő megtartás fontossága, amit nem csak anyagi ösztönzőkkel, hanem juttatásokkal, motiváló munkahelyi környezettel, elismeréssel is el lehet érni. Ugyanis egyre több kutatás világít rá arra, hogy az embereknek nem csak az a fontos, hogy mennyit keresnek, hanem a megbecsülés, a munka elismerése, a motiváló környezet is számít. 

Ezekkel pedig sikeresen csökkenthető a fluktuáció mértéke egy cégben, ami hosszú távon csökkenő HR kiadásokat, hatékonyabb csapatmunkát eredményez. Egy összeszokott, régóta együtt dolgozó csapat ugyanis hatékonyabban tud értéket teremteni egy cégben, mintha állandóan cserélődnek a munkatársak.

Share